Tips om koffie Keto-vriendelijk te maken

Quality Coffee
Beste koffiebonenBeste koffiebonenEncanto shootBeste koffiebonen

Tips voor Keto-vriendelijke koffie

Wil je starten met het Keto dieet?  En ben je benieuwd naar de hoeveelheid koffie die je nog mag drinken? Geen zorgen! We gaan je vandaag een paar tips geven om koffie Keto-vriendelijk te maken.

In principe kun je zoveel koffie drinken als je wilt, zolang het maar zwart is. Koffie bestaat namelijk van nature uit weinig koolhydraten. Als je voornamelijk zwarte koffie drinkt heb je dus al snel je antwoord gevonden!

Wat is het Keto-dieet?

Keto staat voor Ketogeen dieet. Dit is een extreem koolhydraatarm dieet. Het is een vorm van ketogenese waarbij de lichaamscellen vet gebruiken als energiebron. Hierbij ga je grote hoeveelheden vetten, een bescheiden hoeveelheid eiwitten en zeer weinig koolhydraten eten om vet te verbranden en dus af te vallen!

De rol van koffie in het Keto-dieet

Als je een koffieliefhebber bent en het Keto-dieet wilt volgen dan is hier goed nieuws voor je. Je hoeft jouw dagelijkse koffiedosis niet op te geven! Wist je dat koffie en cafeïne ook helpen bij het afbreken van lichaamsvetten? We gaan je een paar slimme tips geven om je koffie Keto-vriendelijk te bereiden.

Keto-creamer gebruiken.

Voeg Keto creamer in plaats van melk aan je koffie toe. Melk bevat namelijk lactose en dat is een vorm van koolhydraten. Die wil je vermijden! Je kunt er ook voor kiezen om andere Keto-vriendelijke producten te gebruiken om jouw Keto-reis helemaal af te maken! Zoals:

  • Slagroom
  • Amandelmelk
  • Kokosmelk

Drink zwarte koffie

Zoals eerder al genoemd is zwarte koffie de beste optie voor het Keto-dieet. Daarnaast heeft zwarte koffie nog een aantal voordelen. Bijvoorbeeld dat je voldoende energie en calorieën binnenkrijgt zonder het suikergehalte te verhogen. Als je het echt volgens het boekje wil doen zul je dus over moeten stappen op zwarte koffie in plaats van bijvoorbeeld een cappuccino.

Gebruik grasboter

Grasboter? Ja grasboter! Het lijkt misschien raar, maar dit is echt een verantwoorde vervanger voor melk! Doordat de koeien voornamelijk gras hebben gegeten in de weide, produceren ze een hogere kwaliteit melk met meer voedingsstoffen. Grasboter bevat bijvoorbeeld omega-6-vetzuren. Deze vetzuren zijn essentieel bij de afbraak van lichaamsvet. De koffie geeft een goed gevuld effect waar je weer een tijdje op vooruit kunt.

Zwarte koffie van Julio Forte

Julio Forte, een nieuw koffiemerk in Nederland, heeft drie verschillende smaken uit Brazilië geselecteerd (regio Carmo de Minas) die zeker aan jouw persoonlijke eisen voldoen. Onze hand geselecteerde koffiebonen komen direct van de plantage in onze branderij om gebrand te worden tot dat overheerlijke kopje koffie waar we allemaal zo gek op zijn. Ervaar al onze smaken voor een aantrekkelijke prijs in ons proefpakket en kom erachter welke koffieboon het beste bij je past!

In het kort

Als je een Keto-dieet volgt zal een kopje koffie je zeker niet in de weg hoeven te staan. Volg onze tips om jouw dagelijkse shot cafeïne zo Keto-vriendelijk mogelijk te maken, en je bent ready to go.

Verlies gewicht terwijl je geniet van elk slokje van onze koffie!

Share

1 comment

  1. augustus 14, 2021 at 8:34 am
    Richard

    Grasboter! Dat wist ik nog niet. Ik heb gegoogled en het blijkt inderdaad dat dit een hele goede vervanger is. Bedankt voor de tip!

Laat een comment achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Naar boven